Tornion seurakunnan lähetyskohteista

alt-teksti
JUHA SAARI

toimii koulutustehtävissä Inkerin kirkossa:
Teologisessa instituutissa, rovastikunnissa, seurakunnissa sekä kirkon keskushallinnossa.

Suomessa Juha toimii Inkerin kirkon edustusto ry:n toiminnanjohtajana.alt-teksti
NOKELAISEN PERHE

Kohdemaa Etu-Aasiassa
Arkkitehti Hannu Nokelainen toimii paikallisen kirkon työyhteydessä kiinteistövastuu- ja hallintotehtävissä.
Opettaja Heli Nokelainen on mukana seurakuntatyössä, toimii lasten suomenkielisen opetuksen koordinaattorina ja osallistuu tiedotustyöhön.

alt-tekstiMAIJA LEENA PELTTARI

Maija Leena Pelttari on nuoriso-ohjaaja, joka on kotoisin Jyväskylästä, mutta syntynyt Perhossa. Maija Leena on työskennellyt useita työkausia Lähi-idässä.  Vuodesta 2009 hän on ollut juutalaistyössä Lontoossa, Englannissa.

Työ juutalaisten parissa on kirjallisuustyötä sekä henkilökohtaista työtä, jossa evankeliumin todistus etenee henkilökohtaisissa keskusteluissa. Maija Leena kohtaa myös muiden uskontojen, mm. New Age -liikkeen edustajia, ja hän On mukana ihmiskauppaa vastustavassa toiminnassa.

alt-teksti
ULLA RISSANEN

Ulla Rissanen lähti ensimmäiselle työkaudelleen Tansaniaan heinäkuun loppupuolella 2017. Hänen suunniteltu työkauden kesto on 24 kuukautta.

Hän tulee toimimaan opettajana Nyakaton raamattukoululla. Ullan tehtävänä on toimia diakonia- ja sielunhoidon opetustehtävissä. Työtehtävä on uusi.

Ulla on syntynyt Siilinjärvelle ja on kotoisin Lapinlahdelta. Ulla on koulutukseltaan teologia maisteri.

"Tansania on minulle jo ennestään jonkin verran tuttu maa, olen siellä muutaman vuoden elänyt, niin vapaaehtoistyön, kun opintojenkin parissa. Nyt lähtöä kovasti helpottaakin se, ettei minun tarvitse aloittaa työkauttani kielikoululla vaan pääsen suoraan hommiin.

Voi kyllä olla, että jossain vaiheessa minun täytyy opetella lisää kielioppia, olen nimittäin oppinut swahilin kielen lasten opettamana, pienessä orpokodissa työskennellessäni."

alt-teksti
INTIA

Intiaan on syntynyt radio-ohjelmien siivittämänä satoja seurakuntia. Sansa tukee Intiassa 15 kielellä tehtäviä kristillisiä radio-ohjelmia. Näistä radio-ohjelmakielistä niin sanottuja suuria kieliä ovat maithili sekä Hanna-työn kielet gujarati, hindi, orija ja tamil. Muut ovat vähemmistökieliä.

Sansan kansainvälisen kumppanuustoiminnan johtajan Timo Reuhkala pitää pienuuden ylärajana viittä miljoonaa puhujaa. Kuuntelijoiden enemmistö on jo kristittyjä.

Sansa tuki pisimpään eli 25 vuotta gamitinkielistä ohjelmaa, lähes ohjelman syntyajoista. Tuona aikana gamitien keskuuteen kasvoi vahva kristillisyys ja satoja pieniä seurakuntia.
alt-teksti
SHALHEVETYAH-KESKUS (Felm-keskus)

Lähetysseuran vision mukaan keskuksen työn tavoitteena on alueen kristillisten kirkkojen ja yhteisöjen työn tukeminen sekä oikeudenmukaisen rauhan ja sovinnon edistäminen. Puolustamme syrjittyjen ihmisarvoa ja -oikeutta. Olemme konfliktisensitiivisiä ja pyrimme ottamaan ympäristön ekologiset toiminnot huomioon toimintatavassamme. Toiminnassamme keskitymme entistä enemmän lasten oikeuksien toteutumiseen.
Keskuksen jokaiseen ohjelmaan ja toimintaan ovat kaikki tervetulleita taustasta, sukupuolesta, kielestä, uskonnosta, poliittisesta mielipiteestä tai iästä riippumatta. Erityisesti lapsille tarkoitettua ohjelmaa ovat keskuksella viikoittain kokoontuneet suomikoulu, sekä etiopialaistaustaisten messiaanisten lasten ja nuorten illat. Raportointikaudella keskuksella kokoontui myös Tag Meir rasisminvastainen ryhmä, jossa on mukana juutalaisia, muslimeja ja kristittyjä nuoria. Domari (romani) lapsia kokoontui iltapäiväkerhoon kerran viikossa.alt-teksti

MURMANSKIN LUTERILAISEN SEURAKUNNAN KIRKONRAKENNUSPROJEKTI

Murmanskin evankelisluterilainen seurakunta rekisteröitiin vuonna 1992.

Neuvottelut uuden kirkon rakentamiseksi Murmanskiin aloitettiin noin 12 vuotta sitten. Projektin arkkitehtikuvat piirrettiin valmiiksi joulukuussa 2012, ja rakennuslupa Murmanskin kirkolle myönnettiin toukokuussa 2013. Rakennustyöt aloitettiin kesällä 2013.