Tunnetko jo kastepuun?

-  Tule Alatornion kirkkoon ripustamaan lapsesi kastepuun lehti jumalanpalveluksessa, jota vietetään
kastejuhlaa seuraavan viikon sunnuntaina  


Kastepuu on suuri, valkolatvainen puu kuulain vihrein lehdin. Uuden lehden puu saa aina, kun seurakunnassamme kastetaan uusi lapsi. Vastakastettujen puolesta rukoillaan jumalanpalveluksessa, ja siinä yhteydessä ripustetaan kastettujen nimilehdet kastepuun oksille.

Nimilehden kastepuuhun voi mieluusti tulla ripustamaan kastetun perhe tai sukulainen, isä, äiti, kummi, mummi, ukki, isosisarus...  Mikäli kastetun perheenjäseniä ei ole mukana jumalanpalveluksessa, jossa hänen nimensä luetaan, lehden ripustaa suntio tai seurakunnan vapaaehtoinen.

Kastepuu on meillä Alatornion kirkossa kertomassa, että jokainen kastettu on otettu seurakunnan syliin. Lehden vihreä väri on vertauskuva uudesta elämästä sekä kasvusta, ja sen sydämen muoto kuvaa Jumalan ja lähimmäisten rakkautta.

Kastepuu kantaa lehtiään vuoden kerrallaan, Mikkelinpäivästä Mikkelinpäivään. Silloin Alatornion kirkon perhejumalanpalveluksessa kastepuu varistaa lehtensä, ja vanhemmat (tai muu läheinen) voivat poimia lapsensa nimilehden talteen muistojen lippaaseensa.

Tervetuloa Mikkelinpäivänä (syys-lokakuun vaihteessa) klo 10 Alatornion kirkkoon viettämään koko perheen jumalanpalvelusta ja hakemaan lapsesi kastelehti muistoksi ainutkertaisesta päivästä.
Mikäli et pääse tulemaan tähän jumalanpalvelukseen, talletamme lapsesi nimilehden kirkkoherranvirastoon (osoite: Kirkkokatu 13), josta se on haettavissa vuoden loppuun asti.