TUOMAS PALOLAN TIEDOTE

Kiitokset kaikille Tornion seurakunnan kirkkoherranvaaleissa äänestäneille! Saamani kannatus on mieltä lämmittävää. Olen iloinen, miten moni on kokenut edustamieni näkökulmien olevan sitä, mitä Tornion seurakunta tarvitsee.

Vaalien ennakkoäänestyksessä tapahtunut harmillinen virhe johti 169 seurakuntalaisen kohdalla siihen, ettei heidän äänensä ole mukana niissä luvuissa, jotka myöhään sunnuntai-iltana saimme tietoomme. Koska ilmoitettujen äänimäärien väliset erot ovat pienempiä kuin laskennan ulkopuolelle jääneiden äänien lukumäärä, annetuilla äänillä olisi voinut olla ratkaisevakin merkitys lopputuloksen kannalta. Luottamuksellisen ilmapiirin rakentaminen jossittelun päälle on jokseenkin hankalaa, kuten maailmanhistoria on osoittanut. Tästä näkökulmasta olisi oikeudenmukaista, että kaikkien äänestäneiden seurakuntalaisen ilmaisema mielipide seurakunnan tulevasta paimenesta otettaisiin huomioon.

Kirkkoherran tehtävän hoitaminen Tornion seurakunnassa merkitsee suurta muutosta perheellemme ja kouluikäisten lasten kanssa asia vaatii rauhallista sopeutumisaikaa. Paluu Pohjoiseen näyttää nyt todennäköisemmältä kuin pitkään aikaan, mutta katsellaan nyt tilanteen kehittymistä luottavaisin mielin.