Tornion Seurakunnan Sylivauvaryhmä

13.06.2018
Tornion seurakunta järjestää syksyllä 2018 Sylivauvat-ryhmän. Ryhmä on tarkoitettu ensimmäistä kertaa äidiksi tulleille, joiden vauva on ryhmän alkaessa noin 0-6 kk. Ryhmään ilmoittaudutaan etukäteen, ja sen jälkeen kokoonnumme samalla porukalla noin kaksitoista kertaa. Ilmoittautuminen ja tiedustelut 1.8. alkaen
0400 827622
(Marjut). Ryhmä on maksuton.

Sylivauvat-toiminnan tavoite on tarjota juuri äidiksi tulleelle yhteys muihin samassa elämäntilanteessa oleviin. Olemme tukemassa äitejä uudenlaisessa tehtävässä, joka on samaan aikaan ihana ja haastava. Äitiyteen kuuluvat monenlaiset tunteet, eikä elämäänsä voi käsikirjoittaa etukäteen. Sylivauvat-ryhmässä saa jakaa muiden äitien kanssa vauva-arjen iloja, huolia ja yllätyksiä.


Mitä ryhmässä tehdään?

Sylivauvat-ryhmän jokaisella tapaamiskerralla on oma teemansa. Tapaamisten ohjelma ja teemat pohjautuvat sekä ryhmästä nouseviin toiveisiin, että Sylivauvat – vertaisryhmä äideille –kirjaan. Ryhmän tarkoitus ei ole kuitenkaan valmentaa tai jakaa faktaa, vaan tarkoitus on vaihtaa ajatuksia ja kokemuksia, pohdiskella teemaa kunkin ryhmän jäsenen omista näkökulmista. Jokainen osallistuja saa itse päättää, kuinka paljon kertoo ajatuksistaan, mitään pakkoa ei ole. Jo sekin, että tulee mukaan, on arvokasta.

Tapaamisten teemat liittyvät esimerkiksi äitiyteen, vauva-arjen iloihin ja haasteisiin, omaan jaksamiseen ja tulevaisuuden toiveisiin. Keskustelun lisäksi aiheita käsitellään vierailijoiden sekä erilaisten toimintojen kautta. Tapaamisiin sisältyy myös laulua ja loruttelua vauvojen kanssa. Tarjolla on aamukahvia/teetä ja pientä purtavaa.


Missä ja milloin?

Ryhmä kokoontuu Perheiden talolla 7.9.- 30.11.2018 yhteensä n. 12 kertaa.

Tapaamisten lisäksi ilmoittautuneille voidaan perustaa oma suljettu facebook-ryhmä, joka on tarkoitettu vapaaseen jutusteluun, halutessanne myös tapaamisten teemoista nousseiden keskustelujen jatkamiseen. Facebook-ryhmässä voi helposti sopia, vaikka yhteisistä vaunulenkeistä tai uusien äitikavereiden kanssa kahvittelusta.

Sylivauvat-ryhmää ohjaa kaksi seurakunnan lastenohjaajaa, Marjut ja Erika